Semester 6

Assalamualaikum.

Setelah hampir smggu kelas mula,baru rasa gatal tangan nak update. Semester ni semester last kami belajar. Semester depan da praktikal and tahun depan insyaallah grad. *amin*

Semester kali ni xde la pack seperti semester yang lepas-lepas. Hari isnin je macam full. Tapi hari lain tak sangat pon. Siap ada 1 hari 1 kelas. Sangat la malas untuk datang kelas yang satu tu.

See,banyak masa terluang. Tapi mohon jangan sia-siakan yer Nur Afiqah. Semester ade FINAL YEAR PROJECT  yang perlu dibuat, diteliti, ditemui SV, dan sebagainya. Guna waktu sebaiknya. Semester ni jgk ade ambil subjek bahasa ketiga. Thx to the lecturer. Hari isnin bukan la hari yang membosankan kerana pagi-pagi lagi kelas bahasa JEPUN. Seronok benar beta. So,takde la rasa malas nak bangun hari isnin tu. Sekarang pon da mula tulis huruf-huruf hiragana tu. But,why it is so weird? Is it my handwriting or what? =.="


Da macam tulisan tamil rasanya. Sape-sape yang  nak belajar tulis huruf-huruf hiragana, boleh la rujuk kat website ni --->Hiragana. Kanji dan katakana pon ada. Semangat yang kuat untuk belajar bahasa Jepun. Ganbatte!
Not forget,my baju from Sabah! Ada tulisan ' Sabah'.Thanks a lot Al-Hafiez kerana sudi mmbelikan baju utk saya. Tak lupe jugak beg ' Bandung' from my classmate yang jadi student moboiliti sem lepas. Rezeki diawal semester. Alhamdulillah :D


I think that's all for the first half of semester 6. Wish us luck for our FYP and other subject. It's gonna be tough for us. Semoga segalanya berjalan lancar. 

Sekian..

Workshop 2 : Game Over :)

Assalamualaikum.

Rasanya, lama dah tak update blog ni. Almaklumla, bz sesangat. Da hampir ke penghujung semester 5 ni. Rasa cam kejap pulak. Tak lama lagi final exam. Pastu tak cuti sebab ade 3P. Takpela, menimba pengalaman.

So,baru-baru ni pelajar Bengkel 2 telah mengadakan pameran bagi setiap course.  Student FTMK je la. Ni la masa yang ditunggu-tunggu sebenarnya. Sebab,segala hasil dinilai pada hari tersebut. Rasa macam semua beban letak kat situ la. Dalam banyak-banyak course, and of coz la student BITM punya la yang havoc skali. Anda boleh tengok video + kutip cenderahati dari setiapp group. Memang majoriti group akan bagi gula-gula and souvenier yang dibuat sendiri mengikut tema group masing-masing. Tu lah hasil kami selama 14 minggu(kononye).

"Beg Kertas"

"The Deadline"

"Pepsi Twist"

"Manifestasi"

"Jojo The Special Boy"

"Grateful"

"Generasiku"


Sebahagian dari meja-meja group Bengkel 2. Semua berusaha hias lawa-lawa. Baru la dapat tarik tetamu yang datang. Ada dua sesi. Sesi yang pertama adalah tayangan video dari setiap group yang dibuat di Studio FTMK. That was our first time using the studio. Studio baru siap. Macam masuk panggung wayang versi kecik. Sesi kedua pula adalah penilai akan datang setiap meja dan mula menilai setiap kumpulan. Alhamdulillah,semuanya berjalan lancar walaupun agak penat. 

Pada waktu petang pula diadakan majlis penutup pameran Bengkel 2. Semua pelajar berkumpul di Dewan Seminar untuk majlis penutup tersebut. That time was sleeping time!



Ada yang tak tido semalaman sebab buat bengkel. So, masa ni la nak take nap. Dalam majlis penutup, ada jugak penyampaian hadiah untuk Bahan Pameran serta Produk. Tahniah la kepada semua pemenang. Yang tak menang tu, bukan tak bagus. Cuma tak cukup hadiah je. 

My group :)


Tamat sudah "penyeksaan" untuk Bengkel 2. Tapi bermula pulak PSM 1. Baru je habis da kena pikir ape nak kena buat utk PSM 1. Tak sempat nak bernafas dalam2 lagi. Tapi takpe. Ni la akan dibuat time keje nanti.
Tahniah semua sebab berjaya habiskan Bengkel 2 dengan jayanya. :D
Please enjoy our video :)





Sumber gambar : Kamera Julian, kamera handphone Fitri and Shahir :)

Sekian :)

Double "K"

Assalamualaikum.
Setelah sekian lama meninggalkan blog tercenta ni. Sejak-sejak masuk tahun 3 ni,rasa macam ambek satu subjek je ---> "BENGKEL 2". Semua pelajar tahun 3 course Media Interaktif wajib buat bengkel 2. So,apa yang kami buat untuk bengkel 2 kali ni?

Tak pasti la sama ada setiap batch tu lain-lain bengkel 2. Macam batch aku kali ni,kami kena buat video (10 minit) + element 2D atau 3D. Sebabkan group aku masing-masing kurang mahir dalam 3D,jadi kami buatla 2D.  2D pon best ape. Sekarang ni masih lagi shooting ape yang patut.


My team. Semua ada 4 orang. Yang lain tu crew tambahan dan pelakon. Yes, I'm the only one girl in this group :')




Sebahagian kerja yang berjaya disiapkan dengan baik. Thanks teammate :D
Oh ye, nama group kami 'KOPI KOLA'. Inspired by buku Kopi from Buku Fixi. Sangat suka cerita Kopi Kola sebab cerita tu sweet walaupon kopi tu pahit.

Sekian ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...