Meow..Meow..B2*

Assalamualaikum..

Aku tak pasti nie entry yang keberapa untuk hari nie.Rajin pulak la si Fyqa Federeka nie meng'update' blog beliau.Aku pon tak pasti kenapa.Hari nie banyak plak memory-memory aku mase duduk kat TTU3 tu datang.Jangan tanya dia datang naik apa.Karang tak pasal-pasal ada kena sepak laju-laju.hahaha..

Kali nie story mengisahkan sekumpulan pelajar yang berlainan negeri,fakulti event their course pon berbeza.Betul punya cerita.Ini kisah BENAR!!

Al-kisah disebuah rumah yang didiami oleh 6 jelitawan yang kalau miss world tengok pun menangis sampai sebulan.=P

*gmbr yang xberkaitan*

Kisah bermula disebuah rumah yang bernombor B2-*.Jangan ada yang menggatal p cari rumah tu.Iya.Tu rumah yang aku duduk masa sem1 dan sem2.Meja aku tepi tingkap.Kenapa tepi tingkap??Sebab senang nak usha atau skodeng orang-orang dating.Yang nie aku tak tipu.Selalu jew orang-orang rumah aku nie dok kat tepi tingkap tu.Kadang-kadang tu,pakcik yang jual lauk kat dpn pangsapuri ktorg pon dorg usha.Mana tau dapat free..hehhe

Enough psl rumah aku tu.Cerita plak pasal hamba-hamba yang dalam rumah tu.Masa sem1 ada 6 orang.Of coz la termasuk aku kan.'T' dri perak yg juga merupakan roomate aku.Pandai bergaya.Aku suka.Jangan pikir aku nie les plak.Next is 'M'.Budak sabah.Pekat kot loghat dia.Seorang yang klaka.Ber'roomate' plak dengan 'H',orang kelantan.Paling muda.Means dia nie dak diploma la.Tapi aku xrasa yang dia nie macam muda.Sebab ktorg semua nie macam sebaya.Sebab majoriti dalam rumah tu umur pon 19 thun.Tahun lepas punya umur.Then si 'E' plak.Orang nogori.Peminat kipas susah mati KUCING.Sampai ada kawan-kawan aku cakap muka 'E' nie macam kucing.Roomate 'E' plak orang kelantan.'B' nie manis orangnya.Cantik plak tu.
Cukup pasal gadis-gadis dalam rumah tu.Kami ni xdak la rapat sangat.Takat kluar makan sama-sama,shopping sama-sama tu ade la.Kalau da kumpul 1 rumah memang kecoh.Peristiwa yang paling aku ingat sekali masa aku ngan 'E' baru balik latihan silat.Otw nak masuk rumah tu,ktorg jmp anak kucing.Ala2 tomeynyer~~


Maklumla.aku ngan 'E' mmg cke kucing.Ktorg pon main-main la dengan kucing tu kat pintu rumah.Penat-penat balik silat pon hilang la jugak.Macam jumpa anak-anak bila balik kerja.Sedang kami bermain-main dengan anak kucing tersebut,pulanglah 'T' ke rumah dengan gembira.Tiba-tiba..........

"aaaaaarrrgggghhhhh!!!!!"

Ok.Masa tu memang aku terkejut.Aku rasa kalau ade berok kat sebelah mungkin beliau akan peluk aku.eeuuww.Go away from me BERUK.haha.Rupa-rupanya si 'T' nie menjerit.Terkejut,tergeli dan segala ter yang ada la.'T' nie anti kucing.Memang anti yang tahap dewa apa pon aku xtau la.Dah menjerit tu,boleh plak dia lompat-lompat kat depan rumah.Pastu baru dia lari.=.="

Pelik sekejap.Bukan nak lari terus,tapi dia lompat-lompat plak.Terkejut anak kucing tadi.Terus beliau blah dari rumah ktorg.Nasib baik xkena pijak masa 'T' lompat-lompat tadi.Pastu si 'T' nie pon balik la rumah bila kucing tu blah.Ish3..kesian~~

Tu la kisah roomate aku yang betul-betul anti kucing.Mungkin ada sebab kenapa dia anti dengan kucing atau binatang berbulu yang lain.Eh,manusia pon berbulu gak.kui3...

Sem2 lak si 'B' keluar utem.Sebab xdiketahui.Diganti lak dengan si 'A'.Kisah si 'A' aku ade cerita pagi tadi.Pasal ikan tu.Fish,fish,fish..haha..

*yang depan skali n specky tu kwn ktorg*

*nie anak2 kelahiran FEDEREKA*

Penat sudah aku story nie..hhaaa..semput~~~
Kalau ada story yang aku ingat lagi akan aku post dalam blog nie..
Sekian~~

p/s::
jangan marah taw org rumah B2*..
Sekadar memory semata..ehhehe

Jangan lupa LIKE taw..=)


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...