It's Raya!!!

Assalamualaikum..
Setelah didesak,dipuji,dan sebagainya,akhirnya.....
Cikgu upload jgk gambar time g raya kat facebook.Terima Kasih Cikgu Manis.Walaupon gune kamera digital,tu da cukup bagi kenangan kat aku dan mereka-mereka yang lain.Kan kawan-kawan???=)

Operasi Jalan-Jalan Raya telah dimulakan pada hari Jumaat yang lepas iaitu tanggal 4 Syawal.Macam pembaca berita lak aku nie.Takde bakat tu xyah la nak poyo-poyo sangat.Main yoyo lagi best~~

Jumaat,2 Sept 2011
Setelah membuat keputusan secara mengejut,ktorg pon decide la nak kuar lepas zohor.Sementara tunggu Mira datang,sempat la jugak bergurau senda dengan Arissa.Kata pukul 2.Datang 2.30 ptg.Adoii.Berpeluh aku tunggu.Mula-mula ingat dia sorang jew.Pastu tengok lam kete ada lagi sorang.Lama betol tak jumpa dorang ni.Kawan sekolah rendah+sekolah menengah nie.Rumah pertama yang nak diserang rumah Azni.Ya ampun,aku salah masuk rumah kot.Malunye.Nasib baik lepas pagar jew.Lau masuk sampai dalam rumah mesti malu gler.Nasib baik Yuzwan panggil.Kalau tak,tak tau nak nyorok mana muka.=.="
Antara manusia yang datang rumah Azni.Homaigod,asal mata aku camtu???aaarrrggghh!!!

Next rumah Dila.Makan mihun tomyam kot.Aku pon da lupa.Banyak sangat makan.Kali ni tak salah rumah.Alhamdulillah.Sebab kalau nak g mana-mana mesti kumpul rumah dia.Aku pon tak tau kenapa rumah dia jadi tempat brkumpul.

Lama la jgk la lepaking kt umah dila.Pastu g umah Cahaya Harum lak.Mesti plekkan asal panggil nama Cahaya Harum?Tu nama fb jew.Nama sebnar Rean.Kat umah dia ktorg wat kecoh.Macam mesyuarat da.Macam-macam sembang.Dari sarang semut sampai simpulan kasih.Tak lupa juga sarang burung.



Memang seksa sikit naik moto pakai baju kurung.Seksa dan seksi.Pasnie xnk da naik moto pkai baju kurung.Next house is Mai.Kat cnie lak mintak resipe begedil.=.="


Ayu-ayu semuanya.Sesat lak mamat ni sorang.Pas raya umah Mai,raya umah Anis plak.Jauh perjalanan kali ni.Last rumah untuk hari tu.5 rumah dalam 1 hari.Makan dan minum jew la.Senak perut aku.


Fyi,hari tu adalah hari terakhir Mira kat Ipoh.Sedey ckit la.Ley baca Entry Khas..=)

Sabtu,3 Sept 2011
Macam biasa,kluar pukul 2 lagi.Memang tak pakai da baju kurung.Insap.sob3.
Sebabkan Mira da pergi perlis,Irda yang amik.Opcoz naik moto.Wahi ajak datang umah.Sampai-sampai xde orang lagi.Kami orang pertama.Layan cter hindustan.Khusyuk lak tu tengok.Da ktorg yang sampai dulu,mak Wahi soh ktorg makan dulu.Nak tunggu yang lain lambat lagi.Ktorg da abz makan baru dorang sampai.Ramai lak jejaka-jejaka yang datang.


Malas nak amek gmbar yang laen.Jejaka-jejaka pemalu.Aku pon plek.Selalu gadis-gadis yang pemalu.=.="
Da kenyang,g umah Irda plak.Makan ckit jew.Tengok tv yang lebey.Satu-satunya umah yang pergi dan dapat duet raya.Umah laen pergi xdapt pon duit raya.Time kasih kakak kepada Irda.Pastu g umah Syazana lak.Jejaka-jejaka da ilang.Katenya g GM.Raya kat sana mungkin.Tiba-tiba jew selera aku datang.Sedap kot mee rebus tu.Aku tak sure ape nama mee tu..=.="


Berselera betul orang sebelah aku tu.Bagos-bagos.Last house is Aini's house.Kali nie kami sesat.Dddeemm!!
Orang bagi alamat taknak salin.Kan da sesat.Nasib baik ade nom.Biler call rupa-rupanya dia da pindah umah.Ddeemm lg skali.Da sampai kat kawasan perumahan tu,tak jumpa lorong plak.Hampir nak balik jew ktorg.Dengan berkat usaha,akhirnya jumpa jugak umah dia.*bangga*
Penat mencari,kiranya umah dia tmpat rehat skjp la.Sebab lepastu nak balik.Penat kot.

Ahad,4 Sept 2011
Yang nie spesel ckit.Sebab ktorg raya kat jusco.Orang raya g umah orang.Ktorg raya kat jusco.Dan semestinya nak tengok Hantu Bonceng.Best sangat.Walaupun ada scene yg wat aku trkejut sampai menjerit sikit.*malu*

Yang xley bla tu,orang depan aku tu,anak dia konsi sit.Kesian lak aku tengok anak dia tu.Walaupun klaka.Gelak-gelak ktorg kat blakang.Yela.Satu sit tu kongsi 2 orang.Alahai.Kira seludup jugak la kan???


Abiz da cerita raya untuk minggu lepas.Nak pergi umah Nani.Tapi tak tau bler.Korang..jom la pegi umah Nani.sob3
Sekian..

p/s::
Minggu terakhir di Ipoh..xde mud nak balik..

Jangan lupa LIKE taw..=)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...