Wordless Wednesday #12





Location::dalam kereta,Jusco Tebrau,Kluang RailCoffee
Date::14-16 Oktober

Sekian..

Jangan lupa LIKE taw..=)




Rumah Melaka

Assalamualaikum..
Baru-baru nie,kumpulan aku da mulakan kajian pasal Rumah Melayu Melaka untuk HE(Hubungan Etnik).Balik jew dari Kelana Jaya, rest kejap, pastu terus follow dorg pegi Pengkalan Batu.Lama da aku kat Melaka nie.Pengkalan Batu pon tak tau katne.Maklumla,kalau balik Melaka,kat Sungai Udang jew la.Nak kluar pon g Pantai Putri,MP ngan DP.

Rumah Melayu Melaka nie asalnya dari Jawa Timur.Tu yang owner rumah tu cakap la.Rumah yang ktorg pegi tu pon da berusia 105 tahun.


Ni la rumah kat Pengkalan Batu tu.Luar dalam memang cantik.Puas hati la datang sini.Rumah Melaka nie lain dari yang lain sebab tangga rumah nie adalah tangga batu dengan jubin yang macam-macam kaler.


Ada 4 ciri dalam rumah nie.Serambi,beranda,tiang seri dan dinding.Tiang seri merupakan asas dalam pembinaan rumah Melaka.Kalau takde tiang seri,takde la rumah ni.Pakcik tu kate,tiang seri ade penuggu yang jaga.Betul ke x,tu yang kter xtau.



Rumah Melaka memang kaya dengan seni ukiran.Tengok je la ukiran dalam gambar kat atas.Berseni sungguh.Next tempat yang ktorg akn pegi mgkin Muzium Melaka.Wait and see jew la plan mereka nie.


[Nak jugak letak >.<]


Sekian..
Jangan lupa LIKE taw..=)

Love::Pandang Pertama??

Assalamualaikum..

Pandang pertama.Apa yang korang tau pasal pandang pertama nie??Dulu aku percaya la jugak cinta pandang pertama.Tapi,bila da lama-lama,aku rasa benda tu macam nonsence.Sebabnya,aku banyak sangat baca novel cintan + tengok drama.Bukan ratu air mata oke.

Sejak Jumaat lepas,aku dengan Neng asyik sembang pasal pandang pertama jew.Bila ingat balik,buat aku nak gelak sangat-sangat.Event pada aku cinta pandang pertama tu karut,tapi the other me cakap,pandang pertama tu sweet.Sangat sweet.*sebab tu asyik kene ggt nyamuk je*

"Pandang pertama bermaksud, seseorang lelaki atau wanita yang secara kebetulan terserepak dengan pasangan yang belum pernah kenal. Apabila dikatakan cinta pandang pertama, bererti hasil pertemuan yang tidak terancang itu sudah ada bibit cinta antara kedua, rasa cinta mula berputik di hati. Pada pertemuan itu mereka mungkin tidak sempat berkata-kata, tetapi sudah tersimpan dalam hati bahawa “dia sesuai untuk aku.”"
dari artikel "Cinta Pandang Pertama Membawa Bahagia" 

Memang ada setengah orang percaya "Love at the FIRST SIGHT".Tak salah pon nak percaya.Ada tu yang masih menunggu atau mencari cinta pandang pertama dorang.Kat mana-mana pon boley jumpa.Kat bus stop,pondok telefon,kafe,kedai buku n etc.

Cinta pandang pertama adalah kerana daya tarikkan seseorg atau lebihsenang dipanggil X-Factor…
Korang percaya ke cinta pandang pertama nie???
Sekian..

p/s::
cuti 3 hari memang buat aku banyak buang masa..=.="

Jangan lupa LIKE taw..=) 

Konsert Jamban

Assalamualaikum..
Lama tak update blog.Nak kata bz,tak de la sangat.Banyak buang masa ada la.Lagipon takde idea nk post pasal apa.Minggu nie takde la bz sangat.Tapi ada 1 hari tu aku tido pukul 5.Bukan 5 petang,tapi 5 pagi.Sebab dok pkir ayat untuk wat proposal.Tapi tak siap jugak.Itulah nite life aku n 2 suara yang lain.

Waktu malam ktorg akan dimulakan dengan konsert xbrape nak trbuka kat bilik Neng ngan vector.Nama pon da tukar jadi nama artis.


Lagu feveret op coz la lagu beribu sesalan.Memang penuh perasaan la klau nyanyi lagu ni.Nama pon konsert.Setiap malam mesti buat konsert sambil wat keje.Takde la ktorg bosan + ngantok.Sebab mesti ada part2 yang ktorg gelak gler2.Tu yang keje pon separuh2 jew siap.Memandangkan cuti 3hari,so,konsert pon cuti la.Sebab sorg balik umah.Tak jadi 3 suara la klau sorang xde.Tak cukup orang.Takde feel nanti aku nak nyanyi.



Oke.Done.Nak sambung tengok anime lagi.Daa~~
Sekian..

Jangan lupa LIKE taw..=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...