Kegilaan Assignment

Assalamualaikum..

Lama tak mngupdate belog ni. Sorry la tak sempat nak blogwalking pada sape-sape yang datang melawat. Banyak keje sangat. Diri sendiri pon kadang-kadang tak terurus. Hari jumaat hari tu, kami beramai-ramai buat perkampungan kat pusat komputer utem. Ini lah padah wat keje last minit. Masing-masing da tension. Dari pagi smpai petang dok lam 'freezer' tu. Aku sampai pakai baju 3 lapis. Sebab sejuk sangat. Kekurangan lemak. So,sape-sape yg nk bagi lemak sikit kat aku, dipersilakan la yer.>.<



Tengok la muka masing-masing. Sebab da bosan ngadap pc n lappy, ktorg decide utk tgkp gmbr. Konon-konon tension la.*padahal ade yg marah-marah n nangis*.Dahsyat kan keje last minit ni. Tu la kisah nye wat assignment. Banyak lagi assignment yg menanti untuk dibuat. Sabar la yer wahai assgnmet2 sekalian. Nanti i pegi kat you.kui3

Sekian.

p/s:SALAM MAAL HIJRAH BUAT SEMUA UMAT ISLAM.
Jangan lupa LIKE taw.=)

Perlu Ke Begitu?

Assalamualaikum..
Salam Aidiladha untuk semua umat Islam di Malaysia :D
Amacam korban hari ni?Ada baik ka?Bape ekor lembu/kerbau/kambing/unta da tumbang??Semoga memberi seribu satu erti kepada kita raya haji tahun ni.Maafla sebab da lama tak mengupdate belog 'comel' nie..kui3.

Sejak sambung belajar balik ni,banyak sangat keje nak kena buat. Bukan keje je,makan angin pon sama. Da sampai ke Johor aku kali ni sebab pegi majlis kahwin dan buat kerja kat sana.Macam bisneswoman lak. oke,back to the topic.

Apa yang aku cuba sampaikan melalui tajuk diatas adalah......jeng3..sebelum tu aku bagi situasi.

A : Semalam ko pegi mana?
B : Eermm..aku kluar pegi sana.
A : ko kuar dengan sape?
B : Aku kuar dengan dia.
A : Ko balik kul bpe semalm?
B : Perlu ke aku bagitau sume bnda kat ko???stop asking me!

Nampak tak situasi tu?Ini bukan situasi antara parents dengan anak or siblings dengan siblings or pakwe dengan makwe.But ini antara kawan dengan kawan. Agak-agak korg rasa annoying tak kalau ada antara kawan-kawan korang yang sikapnya macam A?Aku tak kesah kalau kawan aku just tanya aku pegi mana and kuar dengan sape. Atleast kalau ada emergency,dorang tahu aku kat mana and dengan siapa.Tapi tak perlu la kan sampai tanya kuar pkul bape,balik kul bape,beli ape, and so on.

Ya,aku tahu sesetengah orang tu caring.Tapi tak perlu sampai macam tu sekali.Tak semua orang selesa dengan cara begitu. Event we're bestfriend,but please don't be annoying.Takut lama-lama nanti orang tak tahan dengan sikap yang macam tu. Well,as i said,tak salah nak jadi macam tu.Tapi berpada-pada la sikit. Tak payah la nak jaga tepi kain orang sangat.Kain sendiri ada.Takde kain,seluar pon boleh kan. :)

Kawan adalah yang paling dekat dengan kita bila kita jauh dari keluarga.Jangan sampai kawan pon annoying dengan perangai yang mengarut macam tu.
Sekian..
p/s:harap yang membaca tak terluka:D
Jangan lupa LIKE taw..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...