Kau cakap bahasa alien ke?

Assalamualaikum..
Apa khabar kengkawan sekalian?Sihatkah anda semua?Well,lepas hari esok,bebas la aku dari segala presentation yang ada. YEAH!!!!!Tak sabar nak tunggu hari esok berakhir.Tolong la cepat sikit.=.="

The main thing is not about presentation,but about the topic above.Mesti korang pernah dengar bahasa-bahasa alien ni.Tipu la kalau tak pernah.Aku selalu dengar dan baca kat facebook tu. Contohnye;

"awak2,kitew nak gule-gule shatu boley x?"
"xshukew la awak buat camni..menci taw.."
"bushuk la u ni.."
"tadi kan titew jatuh longkang..cakit aw.."
"gewam aw tgk cter tu.."
"campai ati u wat i camni..cdeyh aw.."

Oke.Stop it fyqa.Aku baca sendiri pon rasa loya-loya.Pada pendapat aku,ini merupakan bahasa baru yang wujud dalam kamus hidup aku.Bukan kamus dewannya.And i guest,kamus dewan takkan terima bahasa-bahasa macam ni.Trust me.^^

Aku sebenarnya geli and mual bila dengar orang cakap camni dan bila baca status-status kat FB yang macam ni.Bagi aku,ni adalah bahasa alien.Aku ulang,ALIEN!Event kawan aku sendiri pon kata nak muntah bila dengar.Ada setangah orang buat macam tu sebab bagi dia mungkin nampak manja and comel.But bagi aku,itu gedik namanya.Gedik tak sedar diri.

Sory la pada sapa-sapa yang terasa.Tapi aku rasa la kan,hanya yang gedik-gedik je buat macam tu.Kalau tersasul tu tak pe.Tapi ni memang jenis-jenis alien.Cakap bahasa alien.Lau nak gedik pon,gedik bertempat oke.Tak semua orang suka kau buat macam tu.^^


Itu sahaja untuk hari ni.
Sekian..
Jangan lupa LIKE taw..=)



24 Disember

Assalamualaikum.

Selamat Hari Lahir yg ke-??

Maaf da lupe umur berapa..

Semoga papa tenang disana..

~Al-fatihah~

Sekian.

Respect the others,PLEASE!

Asslamualaikum.
Hai gadis ayu dan jejaka kacak sekalian.Apa khabar semua?Macam dj radio plak.Oke,back to the topic.Selama ni mungkin kita tak sedar dalam kehidupan seharian kita ada masa yang kita tak respect orang secara tak sengaja. Sebagai contoh menyampuk secara tiba-tiba;

A : Kau ada video menari-nari tak?
B : Kau nak ke?Jap aku p amek....
Nah,video menari-nari~
A : Jap2,bagi aku tengok dulu..

Tiba-tiba.........

C : B,da siap da modeling semalam,aku nak tengok la.
A : hmm..B..
C : cepatla B,aku nak cepat ni..

Dan si C pon terus la bercakap dengan B tanpa sedar si A ni terlebih dahulu bercakap dengan si B ni.Ade yang tak paham dengan situasi diatas?Aku pon tak tahu la nak terangkan macam mana.Mungkin korg penah mengalami tapi tak sedar sebab benda nie mungkin perkara remeh bagi korang.Mungkin remeh jugak bagi aku.Tapi depends jugak.Ada setengah orang menyampuk dengan cara yang sopan.Tu aku boleh terima.Tapi ade setengah orang yang tak tau nak beradab main masok je line orang lain.Kalau mintak maaf tak pe jugak.Nie tidak.Pastu boleh plak blah camtu je. Macam kawan aku cakap,
"Memang sial la kalau macam tu.Orang takde adab memang macam tu.."

Tu salah satu contoh.Banyak je lagi hal pasal respect ni.Please respect other people privacy life.Tu pon kena consider jugak.Ni masing-masing boleh fikir sendiri.tak semua cerita orang akan bagitau kita.Depends pada diri orang tu juga.Kalau dia tak nak cerita or etc,kita tak boleh paksa dia jugak.Tu life dia,Privacy dia.agree with me?XD 
Tak lupa jugak untuk pengguna jalan raya.Respect la pemandu-pemandu yang lain.Jangan ikut sedap je drive.And please la,kalau lalu kat laluan zebra tu,tak boleh ke kalau korang stop bila nampak ada orang nak lintas?Yes,aku salah seorang pengguna laluan zebra tersebut.Kadang-kadang tu,aku yang terpaksa berhenti berjalan untuk tunggu kete tu lalu.Suppose mereka yang stop.Not us.Lau da tau ade laluan zebra kat situ,slow kan la kereta or motor kau tu.Tau la korg ade transport,aku tak de.So what?Ada aku kesah?!

Lagi satu,RESPECT OTHER DECISION.Kalau orang tu da wat keputusan camtu,ko tak payah la susah-susah nak menidakkan.And,tolongla jangan sekali-kali buat andaian sendiri or dengan lebih tepat lagi,MEMANDAI-MANDAI.Perangai tu sangat annoying oke.Stick to one decision!

Tu je yang aku nak luahkan untuk malam minggu ni.Happy weekends ladies and gentlemen!
Sekian.

Jangan lupa LIKE taw..=)

Wordless Wednesday #15

Assalamualaikum.



The work that have been submit and will be submit.XD
Sekian.
Jangan lupa LIKE taw..=)

Makan Hati Boleh Kurus?

Assalamualaikum.
Ola kawan-kawan yang jelita dan tampan. Sejak busy ni, probability untuk makan dengan banyak sangat tinggi. Sebab apa? Berikut adalah sebab-sebabnya;


  1. Stress/Tension;
  2. Memerlukan tenaga untuk berfikir;
  3. Duduk dalam tempat yang sejuk (library,pusat komp n etc);
  4. Lapar;
  5. Saje-saje nak makan;
Untuk sebab-sebab lain ak tak tau la plak. Beberapa minggu yang lepas, ada la sorg kawan aku ni. Dulu badan dia comel-comel. Sekarang, pergh,SLIM seyh.So, mereka-mereka pon tanya dia camne ley kurus. Dan dia jawab;
"Makan hati je.Nanti kurus la...."
Oo..begitu rupanya nak kurus.Now i know kenapa aku kurus. Banyak sangat makan hati ni. Bukan hati haiwan tu. Tapi hati sendiri. Makan hati dengan keadaan orang sekeliling. Dan ini adalah salah satu sebab selera makan akan hilang. *sesuka hati je*

Sebenarnya, susah jugak la kalau asyik makan hati je ni. Yela. Makan hati means kita pendam perasaan kita. Takde sape tau ape yang kita rasa, dan perasaan kita. Betulkan aku kalau aku salah. Aku pulak memang jenis pendam. Takde sape pon penah berjaya tau ape yang aku pendam kan. Sebab, bila aku tak dapat nak tahan, hanya air mata je dapat berkata-kata. Tu je ubat yang ade. XD
[credit to iluvrachel.tumblr]
So,sape-sape yang rasa badan tu da tembun,ley la makan hati lau rase nak kurus. ;)
Sekian.

p/s::kawan aku yang ligamen kaki dia terkoyak tu da balik hostel.
Cepat sembuh kawan XD
Jgn lupa LIKE taw..=)

Alhamdulillah ;)

Assalamualaikum..
Hai kawan-kawan yang kacak dan jelita.Haa,sejak aku letak status macam ni kat facebook,ramai yang like.Memang kawan-kawan aku kacak dan jelita.Setiap orang kan ada kecantikan dorg yang tersendiri. Tapi aku kagum la dengan sesetengah orang ni. Walaupun cantik, dorg tetap rendah diri. Walaupun kaya tapi tak bangga. Walaupun pandai, tapi tak kedekut ilmu.XD

Tapi,yang aku peliknye, kenapa masih ada lagi yang tak bersyukur dengan apa yang ada? Ok la. Aku ni pon bukan la baik sgt. Kadang-kadang tu ada jugak  perkara yang aku terlepas cakap. Tapi pastu mesti aku fikir balik.*proses kematangan*.
Bersyukur la dengan ape yang ada skarang ni. Walaupun aku kurus, tapi aku bersyukur sebab xde penyakit. Walaupun tu ada keinginan nak membesarkan badan. Manusia zaman sekarang nie mudah lupa bila da senang. Tu la ujian yang Allah bagi kat kita. Bila da susah,barulah ingat nak bersyukur. Walaupun aku xbape nak pandai, tapi bersyukur sebab dapat masuk u.:)

Tak kisah la apa yang berlaku,pasti ada hikmahnya.Tu je yang selalu aku fikir. Aku da dua kali accident. Tapi rasa bersyukur sangat-sangat sebab yang teruk kereta dan bukan aku. Nasib baik la bukan aku yang masuk hospital. XD
Sekian.
p/s::kekeringan idea =.="
Jgn lupa LIKE taw..=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...