Kau cakap bahasa alien ke?

Assalamualaikum..
Apa khabar kengkawan sekalian?Sihatkah anda semua?Well,lepas hari esok,bebas la aku dari segala presentation yang ada. YEAH!!!!!Tak sabar nak tunggu hari esok berakhir.Tolong la cepat sikit.=.="

The main thing is not about presentation,but about the topic above.Mesti korang pernah dengar bahasa-bahasa alien ni.Tipu la kalau tak pernah.Aku selalu dengar dan baca kat facebook tu. Contohnye;

"awak2,kitew nak gule-gule shatu boley x?"
"xshukew la awak buat camni..menci taw.."
"bushuk la u ni.."
"tadi kan titew jatuh longkang..cakit aw.."
"gewam aw tgk cter tu.."
"campai ati u wat i camni..cdeyh aw.."

Oke.Stop it fyqa.Aku baca sendiri pon rasa loya-loya.Pada pendapat aku,ini merupakan bahasa baru yang wujud dalam kamus hidup aku.Bukan kamus dewannya.And i guest,kamus dewan takkan terima bahasa-bahasa macam ni.Trust me.^^

Aku sebenarnya geli and mual bila dengar orang cakap camni dan bila baca status-status kat FB yang macam ni.Bagi aku,ni adalah bahasa alien.Aku ulang,ALIEN!Event kawan aku sendiri pon kata nak muntah bila dengar.Ada setangah orang buat macam tu sebab bagi dia mungkin nampak manja and comel.But bagi aku,itu gedik namanya.Gedik tak sedar diri.

Sory la pada sapa-sapa yang terasa.Tapi aku rasa la kan,hanya yang gedik-gedik je buat macam tu.Kalau tersasul tu tak pe.Tapi ni memang jenis-jenis alien.Cakap bahasa alien.Lau nak gedik pon,gedik bertempat oke.Tak semua orang suka kau buat macam tu.^^


Itu sahaja untuk hari ni.
Sekian..
Jangan lupa LIKE taw..=)



7 comments:

aina miswan said...

setuju sgt !

Mazlinda Mohd Idres said...

wah..titew terase..hahahahahahaha~

Fyqa Federeka said...

sory la yg terase ek..:p

Mazlinda Mohd Idres said...

kekeke~ itu bahase rahsie planet namek kot.haha
bahase org takde idong..mwahahahaha~

Fyqa Federeka said...

hahaha..sengau ek??

Fitrihadi said...

wuuu adew owang mawrah titew lew...

Fyqa Federeka said...

eeeuuww..geli lew cik fitri..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...