Makan Hati Boleh Kurus?

Assalamualaikum.
Ola kawan-kawan yang jelita dan tampan. Sejak busy ni, probability untuk makan dengan banyak sangat tinggi. Sebab apa? Berikut adalah sebab-sebabnya;


  1. Stress/Tension;
  2. Memerlukan tenaga untuk berfikir;
  3. Duduk dalam tempat yang sejuk (library,pusat komp n etc);
  4. Lapar;
  5. Saje-saje nak makan;
Untuk sebab-sebab lain ak tak tau la plak. Beberapa minggu yang lepas, ada la sorg kawan aku ni. Dulu badan dia comel-comel. Sekarang, pergh,SLIM seyh.So, mereka-mereka pon tanya dia camne ley kurus. Dan dia jawab;
"Makan hati je.Nanti kurus la...."
Oo..begitu rupanya nak kurus.Now i know kenapa aku kurus. Banyak sangat makan hati ni. Bukan hati haiwan tu. Tapi hati sendiri. Makan hati dengan keadaan orang sekeliling. Dan ini adalah salah satu sebab selera makan akan hilang. *sesuka hati je*

Sebenarnya, susah jugak la kalau asyik makan hati je ni. Yela. Makan hati means kita pendam perasaan kita. Takde sape tau ape yang kita rasa, dan perasaan kita. Betulkan aku kalau aku salah. Aku pulak memang jenis pendam. Takde sape pon penah berjaya tau ape yang aku pendam kan. Sebab, bila aku tak dapat nak tahan, hanya air mata je dapat berkata-kata. Tu je ubat yang ade. XD
[credit to iluvrachel.tumblr]
So,sape-sape yang rasa badan tu da tembun,ley la makan hati lau rase nak kurus. ;)
Sekian.

p/s::kawan aku yang ligamen kaki dia terkoyak tu da balik hostel.
Cepat sembuh kawan XD
Jgn lupa LIKE taw..=)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...