Sama Tapi Tak Serupa

Assalamulaikum.
Akhirnya,dapat jugak bercuti selama sebulan dirumah.Aku lagi suka duduk rumah dari pergi mana-mana.Tapi kalau dapat berjalan tu,alhamdulillah.Beberapa hari yang lalu,ada la sorg kawan dari matrik aku,dia ada bagitau yg ada sorg kenalan dia macam aku kat twitter.


Mungkin rama pernah dengar "Eh,muka kau macam dia la..".Tu perkara biasa yang kita akan alami.Kalau aku pergi mana-mana pon,mesti jumpa sorg yang muka iras-iras atau pon behaviour yang sebijik macam kenalan aku.Event dekat universiti pon,dorg cakap muka aku ni macam muka sorg lecturer course ktorg.Bila aku belek-belek muka aku ni,takde la sama.Aku pon tak tau apa yang sama sampai sekarang.About the behaviour,maybe orang nampak,cara yang sama.But in reality,kita akan nampak sendiri mesti ada perbezaan walaupon sikit.


Cuba tengok betul-betul elmo nie.Nie hak milik aku dan ain.Elmo kami ni pada dasarnya mungkin nampak sama.Tapi,kalau tengok betul-betul,ada beberapa perbezaan yang sangat ketara kat kedua-dua elmo ni.1 elmo mulut senget n gemok.1 lagi,mulut memang elok,tapi tak gemok.:)

Walau macam mana pon orang kata kita sama rupa or behaviour dengan seseorang tu,pasti ada perbezaan.Kalau kembar pon ada perbezaan,inikan pula yang tak kembar kan.

Sekian.

p/s::Happy Chinese New Year to all chinese n Happy Holiday.
cantik tak header yg simple ni?>.<
Jangan lupa LIKE taw..=)

Memory Semester 3

Assalamualaikum..
16 Januari 2012,hari terakhir untuk exam kali ni.Paper last.Ramai yang keluar awal untuk paper ni.Sebab ape,biarlah rahsia :)

Dengan tamatnya final exam,maka tamat sudah semester 3.Sem depan da masuk sem 4.Sem nie macam-macam yang jadi.Suka,duka,pahit,manis semua ada.Aku rasa sem nie la paling banyak ambil gambar.Sem nie jugak ramai kawan baru,dari pelbagai fakulti.Tak lupa jugak kawan-kawan yang baru join kelas BITM.Bertambah ahli BITM.Masa awal-awal sem,raya tak habis lagi.So,ada la rumah yang ktorg pegi.Ada sekali ada rumah terbuka kat Taman Botanikal.Kami pakat-pakat pegi makan tengah hari sebab kat banner tu tulis "Orang Ramai Dijemput Hadir".Memang makan lunch free ktorg haritu.Tapi cuaca masa tu agak panas la.


Sem ni,ktorg amek subjek hubungan etnik.Aku takde la suka sangat subjek nie.50-50 je minat nak blaja subjek nie.Group aku buat pasal rumah tradisional melayu Melaka.Seronok tau sejarah rumah Melaka nie.Boleh tengok balik entry nie untuk tau pasal rumah Melaka.Lepas tu,aku ikut pulak group Aen g Johor.Group dorg buat pasal tarian zapin.Sempat jugak la kami belajar menari zapin walaupun orang yang lebih muda yg ajar ktorg masa tu.


Siap dapat pakai baju orang berzapin lagi.Next even,pesta konvo.Waa..Aen busy dengan clarinet beliau.Same goes to me.Busy ngan silat..Nak dekat pesta konvo,aku accident.First accident aku sepanjang dok Melaka ni.Cuak kot.Kawan aku masa tu pon terkejut.Da la masa tu aku tengah makan roti.Alhamdulillah kami selamat.Kereta kawan aku tu je yang teruk.Alhamdulillah.Pesta konvo nie aku banyak tangkap gambar.Aku join jaga gerai jugak.Tapi bukan jaga sangat pon.Banyak berjalan.Pastu tangkap gambar lagi.



Da penat berjalan and brgembira,tiba masa suffering,BENGKEL 1.Sebab kami ni batch first yang guna  oracle and C++,so,sangat suffer.UTeM tu da jadi rumah kedua da.Rasa macam orang office pon ada.Pagi datang,buat bgkel tu,sampai petang,balik.Tengah hari rehat,makan-makan,sembang,solat dan sebagainya.Ley usha entry nie kalau nak tengok mata yang macam panda yer.:)

Tak lupa jugak project audio video.Seronok.Sebab buat iklan.Ala-ala production r konon.Banyak group yang buat video yang best-best.Seronok tengok.Macam lagat ada.Setiap group cerita lain-lain.


And,event yg last skali,BBQ at Pengkalan Balak with classmate.Yeay!Best dapat dok tepi pantai dengan kawan-kawan kelas.Sambil main gitar and menyanyi.Angin tiup sepoi-sepoi bahasa.Nak tengok gambar boley la tgk kat entry ni.:)


Semoga cuti nie ade la aktiviti berfaedah.Dan semoga sem depan lebih baik dari sem.:)
Sekian..
p/s::Selamat bercuti kawan-kawan :)
Tak sabar nak balik rumah..
Jangan lupa LIKE taw =)

Three Different Things

Assalamualaikum,
While waiting for the next paper, i suddenly think about these think;L.O.V.E.
I thought that i'm in love with someone.But then, i change it to ---> L.I.K.E.
A few days later, i think that maybe it's not about like o love.Maybe it just some kind of feeling that name as A.D.M.I.R.E.

So,i decide to take a look for the meanings of these three word in my dictionary.*Berhabuk kamus tu setelah lama tak bukak.*

ADIMRE :: To respect for what they have done/To look at something and think that it is attractive and impresive.

LIKE :: *noun The think that you like.To find something pleasent or attractive

LOVE :: A feeling of affection for somebody that you are sexually attracted to.
"Psychologists say a crush only lasts for 4 months - when feelings last longer, you are considered to be "in love.""
So, i can conclude that,my feeling now is admire and like.I'm not in love.Maybe someday the feeling would change to others.

Done.
*first time post entry in english*>.<

7 Januari

Assalamualaikum..
Hari ke-7 untuk tahun 2012. Dalam masa 7 hari je,macam-macam jadi. Final exam, start sekolah, umur bertambah, dan sebagainya. Bila kita berada di dunia luar, maksudnya luar dari keluarga, orang yang paling dekat dan rapat dengan kita adalah KAWAN. Bila ada sesuatu yang berlaku, kawan yang kita cari.
"Kawan suka senang dicari. Kawan duka,semua lari.."
Betul tak?Bila putus cinta,kawan la yang gembirakan kita,bagi nasihat.Bila failed exam,kawan la bagi motivation kat kita.Tapi,aku pelik.Kenapa ada antara kita perlu berkecil hati dengan tindakan kawan-kawan kita walaupun perkara tu takde la sebesar mana?Benda boleh settle cara baik and sekejap tapi saja bia lama-lama.Dosa taw tak tegur dalam masa 3 hari.

Pada pendapat aku la kan, kalau sorang tu buat salah,dan dia minta maaf,sepatutnya orang tu maafkan dia.Tak perlu la jadi kejam sangat kan taknak maafkan orang.Dosa jugak tu kalau orang da mintak maaf,tapi tak maafkan.Adat la tu dalam berkawan.Ada baik,ada buruk.Tak perlu kita menjadi orang lain kerana orang lain kan.

Just ingat,kalau kita nak buat jahat kat orang tu,ingat balik apa kebaikan yang dia pernah buat kat kita. Jangan la cakap tak serupa bikin. Dulu kata susah senang bersama. Sekarang ni,ape pon tak boleh.:p

*takde kaitan*

Sekian..
Jangan lupa LIKE taw..=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...