7 Januari

Assalamualaikum..
Hari ke-7 untuk tahun 2012. Dalam masa 7 hari je,macam-macam jadi. Final exam, start sekolah, umur bertambah, dan sebagainya. Bila kita berada di dunia luar, maksudnya luar dari keluarga, orang yang paling dekat dan rapat dengan kita adalah KAWAN. Bila ada sesuatu yang berlaku, kawan yang kita cari.
"Kawan suka senang dicari. Kawan duka,semua lari.."
Betul tak?Bila putus cinta,kawan la yang gembirakan kita,bagi nasihat.Bila failed exam,kawan la bagi motivation kat kita.Tapi,aku pelik.Kenapa ada antara kita perlu berkecil hati dengan tindakan kawan-kawan kita walaupun perkara tu takde la sebesar mana?Benda boleh settle cara baik and sekejap tapi saja bia lama-lama.Dosa taw tak tegur dalam masa 3 hari.

Pada pendapat aku la kan, kalau sorang tu buat salah,dan dia minta maaf,sepatutnya orang tu maafkan dia.Tak perlu la jadi kejam sangat kan taknak maafkan orang.Dosa jugak tu kalau orang da mintak maaf,tapi tak maafkan.Adat la tu dalam berkawan.Ada baik,ada buruk.Tak perlu kita menjadi orang lain kerana orang lain kan.

Just ingat,kalau kita nak buat jahat kat orang tu,ingat balik apa kebaikan yang dia pernah buat kat kita. Jangan la cakap tak serupa bikin. Dulu kata susah senang bersama. Sekarang ni,ape pon tak boleh.:p

*takde kaitan*

Sekian..
Jangan lupa LIKE taw..=)

1 comment:

Are - Are said...

goodluck weh final exam.! =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...