Sama Tapi Tak Serupa

Assalamulaikum.
Akhirnya,dapat jugak bercuti selama sebulan dirumah.Aku lagi suka duduk rumah dari pergi mana-mana.Tapi kalau dapat berjalan tu,alhamdulillah.Beberapa hari yang lalu,ada la sorg kawan dari matrik aku,dia ada bagitau yg ada sorg kenalan dia macam aku kat twitter.


Mungkin rama pernah dengar "Eh,muka kau macam dia la..".Tu perkara biasa yang kita akan alami.Kalau aku pergi mana-mana pon,mesti jumpa sorg yang muka iras-iras atau pon behaviour yang sebijik macam kenalan aku.Event dekat universiti pon,dorg cakap muka aku ni macam muka sorg lecturer course ktorg.Bila aku belek-belek muka aku ni,takde la sama.Aku pon tak tau apa yang sama sampai sekarang.About the behaviour,maybe orang nampak,cara yang sama.But in reality,kita akan nampak sendiri mesti ada perbezaan walaupon sikit.


Cuba tengok betul-betul elmo nie.Nie hak milik aku dan ain.Elmo kami ni pada dasarnya mungkin nampak sama.Tapi,kalau tengok betul-betul,ada beberapa perbezaan yang sangat ketara kat kedua-dua elmo ni.1 elmo mulut senget n gemok.1 lagi,mulut memang elok,tapi tak gemok.:)

Walau macam mana pon orang kata kita sama rupa or behaviour dengan seseorang tu,pasti ada perbezaan.Kalau kembar pon ada perbezaan,inikan pula yang tak kembar kan.

Sekian.

p/s::Happy Chinese New Year to all chinese n Happy Holiday.
cantik tak header yg simple ni?>.<
Jangan lupa LIKE taw..=)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...